torsdag 27. august 2009

Hjemmelaget ost- og skinkehorn















Deilige hjemmelagede ost- og skinkehorn (16 stk)


Deig:

1 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
7 dl lunken melk
100 g smeltet smør (obs! bør være avkjølt så en ikke dreper deigen!)

Fyll:
ca 200-300 g revet ost
ca 250 g bogskinke
1 hakket purre

Pensling:
Egg eller melk
Sesamfrø

Bland alt det tørre, og ha deretter i lunken melk og smeltet smør. Rør godt og elt deigen til den er litt klissete. (Av erfaring hever de seg bedre da enn om en klesser på masse mel)
Del deigen i to, og kjevles ut.
Deigen passer til 2x8 stk.
For ekstra gode horn, smør på litt smør før en tar på fyllet. Deretter fylles de med revet ost, skinke i biter/strimler og hakket purre.
Heves på et trekkfritt sted i ca. 2 timer. (Tips: sett de inn i ovnen med bare et lys på inni (ingen varme) da hever de seg perfekt!)

Stekes midt i ovnen på 220grader til de er gyldne (ca 15min).

Avkjøl på rist
Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar