300g hvetemel
150g sukker
150g smør
1 ss bakepulver
2 egg
2 epler
1 ts kanel
Kesam vanilje
Evt. Mynteblad
Fremgangsmåte
Smuldre mel og smør. Bland inn sukker og bakepulver. Pisk eggene lett sammen, ha i bollen og kna deigen godt. Ha i litt mer mel dersom deigen er for bløt. Del deigen i to og klem den ene delen ut i en kakeform.
Skrell epler og skjær i båter, ca 1 cm tykke og legg i eplebåtene. Dryss over kanel og et par spiseskjeer sukker. Trill pølser av den andre halvdelen av deigen og lag rutelokk. Legg noen klatter med smør på, om du har samvittighet til det. Ha på en raus spiseskje kesam vanilje og et eventuelt et mynteblad.
Stek i 35-40 minutter på 180 grader.
Se video av fremgangsmåte her
torsdag 3. september 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar