mandag 5. oktober 2009

Oreokake
















Ingrediensene

Prøvde meg på Oreokake idag, men resultatet ble ikke helt vellykket pga dårlig visp..Men smaken var god! Det blir derfor ingen bilde av selve kaken idag, satser på et litt bedre resultat neste gang..=)

OBS! Før en setter igang, sørg for at en har en GOD visp for hånden!

Ingredienser
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk Tine kremost naturell
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (1pk kremfløte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro (evt lag den selv)
3 dl melk til moussen (evt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

Tilberedning
1/4 del av oreokjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til små biter. Smelt smør, og hell det over kjekssmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form.(24 cm rund form evt noen kule dessertglass.) Trykk massen litt ned i formen/glassene for at bunnen skal bli fast og fin.

Miks kremosten med melis med en miksmaster for en luftig masse. (Gjerne ha kremosten litt i mikroen først; 10 sek på høy varme, da blir den my og lett og jobbe med) Bland kremen med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Settes til avkjøling i kjøleskapet i 30 minutter.

Alternativ 1:
TORO mousse:
Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn.

Alternativ 2:
Hjemmelaget mousse:
2 dl kremfløte som piskes til krem, sette kjøleskapet.
225g kokesjokolade smeltes i vannbad
4 eggeplommer blandes inn i sjokoladen
2 eggehviter og 100 g melis piskes stivt (ca 10 min med håndmikser).
Bland sjokolademassen og fløtekremen forsiktig, prøv å få ut de største klumpene.
Vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten og vips en nydelig og fyldig mousse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar